Като истински лидер, капитанът на Черно море Георги Илиев донесе в петък вечер първа домакинска победа на тима от края на юли.

Халфът вкара за 2:1 над Пирин Благоевград и по този начин ознаменува своето членство в Клуб 400 на родния елит. Илиев закръгли и попаденията си в Първа лига на 70. Полузащитникът е вече на три мача от шестия Запрян Раков (403 срещи). При добро стечение на обстоятелствата и разбира се, ако се опази от контузии и наказания, бившият национал може да изравни легендата Христо Бонев (410 мача) до края на сезона. Това ще се случи, ако Черно море спечели седмото място и играе бараж за Лига Европа срещу третия – 10 двубоя. 

Георги Илиев спокойно може да бъде окачествен, като „Триумф“-ът на „Тича“, пише "Тема спорт". Това е името на руския зенитно-ракетен комплекс с голям и среден обсег на действие, предназначен за противоракетна отбрана – С-400. Илиев отдавна се е доказал, като истински лидер и бранител на идеята „Черно море“. Символ, икона, който дори може да застигне и лидера в своеобразната класация Марин Бакалов (454 мача). През септември халфът ще навърши 37 и изхождайки от класата и нивото на футбола у нас, спокойно може да поиграе до 39, а защо не и 40 години.

Минава през всички възрастови формации на моряците и през 2000 г., когато е на 18-годишна възраст, е взет в първия отбор от тогавашния наставник Божил Колев. Дебютира в А група на 14 октомври 2000 г. при загуба с 0:1 като гост на Ботев Пд. Само седмица по-късно, на 21 октомври, бележи първия си гол при победа с 3:2 над Литекс на стадион „Тича“. „Чувствам се свежо. Не съм си и представял, че ще стигна до 400 мача в елита. Явно има символика, защото победихме и със 70-ият ми гол в елита. Тази победа беше важна за нас. Натрупа се голямо разочарование у всички - футболисти, собственици и фенове. Подкрепата на привържениците е много важна, поздравявам всички, които бяха зад нас в трудните времена. Има доста мачове до края, нека продължим да работим спокойно и резултатите няма да закъснеят. Доста е тънка разликата между това да играеш мач за евротурнири или да играеш мач за изпадане, трудът, който даваме на тренировките даде резултат“, коментира Георги Илиев.

„Поздравявам Георги Илиев за рекордния мач номер 400”, добави другият голмайстор на Черно море Мартин Минчев.