Международният ден на шегата 1 април често е удачен момент за най-известните спортисти и отбори да покажат чувството си за хумор. Далеч от концентрацията на важните състезания и отговорните мачове, този път те се надпреварват кой ще измисли по-забавна шега на 1 април. Украинският елитен тим "Десна" зарадва своите фенове, но за кратко. Новакът в украинската Премиер лига обяви, че привлича българската легенда Христо Стоичков за треньор.

Всичко изглеждаше достоверно за феновете на "Десна", след като носителят на "Златната топка" за 1994 г. беше сниман на фона на емблемата на клуба. Преди година Стоичков наистина имаше общо с украинския отбор, след като там изнесе открити уроци за децата от града. Бързо от "Десна" обявиха, че се шегуват. Стоичков загърби треньорската професия и се отдаде на кариера в журналистиката, работейки за американската телевизия "Унивижън".

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdesnafc%2Fposts%2F2125374317547058&width=500" width="500" height="500" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

Повече нерви и притеснение имаше в САЩ, където на 1 април легендарният куотърбек на "Ню Инглънд пейтриътс" Том Брейди обяви, че прекратява кариерата си. Само два месеца, след като изведе "патриотите" до триумф в Супербоул и спечели шести шампионски пръстен, Брейди шокира феновете си, като го направи с първия си пост в "Туитър".

"Отказвам се, а в свободното си време ще туитвам", написа Брейди, който до този момент имаше профил единствено в "Инстаграм". Повечето не се хванаха, но други бяха притеснени, още повече че седмица по-рано другата звезда на "Пейтриътс" Роб Гронковски обяви, че прекратява кариерата си. Все пак Брейди успокои всички свои фенове малко по-късно. Той потвърди думите си от преди няколко месеца, че има намерение да се състезава, докато навърши 45 години. В момента легендарният куотърбек е на 41.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="bg"><p lang="en" dir="ltr">I&#39;m retiring. In my spare time, I&#39;ll be tweeting <a href="https://twitter.com/hashtag/LFG?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#LFG</a></p>&mdash; Tom Brady (@TomBrady) <a href="https://twitter.com/TomBrady/status/1112751341259182080?ref_src=twsrc%5Etfw">1 април 2019 г.</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Световните шампиони във Формула 1 "Мерцедес" също се пошегуваха със своите фенове в социалните мрежи. С публикация в "Туитър" "Сребърните стрели" обявиха, че назначават на поста специален съветник 38-годишния Пол Рипке. "Той не разбираше нищо от Формула 1, но с неговия честен подход и нестандартни идеи ни впечатли на брифингите на инженерите, затова му предложихме договор", написаха от "Мерцедес". Рипке е известен като фотографа на звездите в Германия. Той е приятел на голяма част от германските футболни национали и на мениджъра на "Ливърпул" Юрген Клоп.

Обратен знак обаче имаше шегата на професионалния колоездач Томас Де Хенд. Белгиецът, който има етапни победи в трите големи обиколки Тур дьо Франс, Джиро д'Италия и Вуелта, публикува снимка на своите две деца, облечени с лидерски фланелки, които носеше през миналата седмица в Обиколката на Каталуня.

Дъщерята и синът на Де Хенд държаха трета фланелка, а под поста колоездачът на "Лото Судал" написа: "Очаквайте №3 през септември", за което започна да получава поздравления, че ще става баща за трети път. Малко по-късно Де Хенд съобщи, че се шегува, но това не беше добре прието от мнозина. "Едно от всеки четири семейства има проблеми с това да има деца, така че шегата ви е неуместна", отговори потребител в "Туитър" на белгиеца. Затова Де Хенд свали поста си, а после написа в социалната мрежа: "1 април е единствената дата, в която хората проверяват дали новините са истина".

Холивудските звезди Дуейн Джонсън – Скалата и Джейсън Момоа станаха спортисти за кратко. Националният отбор по ръгби на Нова Зеландия обяви, че ги привлича със специални договори. Две от големите имена в екшън филмите бяха представени като новите звезди на "Ол блекс". И докато Момоа, който играе в "Аквамен", няма кариера на спортист, то Скалата беше кечист, а преди това има успешна колежанска кариера в американския футбол. Джонсън е роден в САЩ, но има самоански корени, а освен това като малък живее за кратко в Нова Зеландия.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="bg"><p lang="en" dir="ltr">BREAKING NEWS | Hollywood stars <a href="https://twitter.com/TheRock?ref_src=twsrc%5Etfw">@TheRock</a> and Jason Momoa have swapped movie scripts for mouth guards in a shock move to sign with <a href="https://twitter.com/NZRugby?ref_src=twsrc%5Etfw">@NZRugby</a>.<br><br>FULL STORY <a href="https://t.co/c7PnRorKCE">https://t.co/c7PnRorKCE</a> <a href="https://t.co/tG8mLjbQwD">pic.twitter.com/tG8mLjbQwD</a></p>&mdash; All Blacks (@AllBlacks) <a href="https://twitter.com/AllBlacks/status/1112399156608417792?ref_src=twsrc%5Etfw">31 март 2019 г.</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

 


Материал на "Дневник"