Още по темата

 

Треньорът на ЦСКА Люпко Петрович сподели, че е променил малко философията на играта, а освен това призна, че тимът е имал късмет при успеха с 1:0 в първия мач срещу Осиек от втория квалификационен кръг на Лига Европа.

Сърбинът очаква доста тежък реванш в Хърватия следващата седмица, но изтъкна, че защитата е по-важна от атаката и побеждава в спорта.

„Играхме с добър противник. Мачът беше тежък, успяхме да вкараме гол и да спечелим. А кой ще продължи напред ще се реши в реванша. Ние трябва и там да играем максимално и да вкараме поне един гол“, коментира Люпко Петрович пред bTV.

"Футболистите показаха, че сме отбор и колектив. Вкарахме и гол. Късметът беше с нас, защото го искахме. Ако не бяхме играли, както трябва, нямаше да имаме късмет. Това е единственият път към добрия резултат. В двата мача от първенството ни вкараха 5 гола, нормално е нещо да променим. Използвахме схема, която ни донесе победа".

"Трябва да продължим с тази игра и отборът да играе 90 минути, без да получи гол. Когато противниците не са застрашени, те тръгват в нападение, а ние получаваме голове и губим. Променихме малко философията на играта".

"Напред трябва да обърнем внимание на вкарването на голове, защото във футбола е важна атаката, но още по-важно е защитата да е добра. Защото тя побеждава в спорта, във футбола и в баскетбола. Казах на футболистите да правят каквото трябва, а ако резултатът остане 0:0, ще е приемливо. Важно е да не получим гол на наш терен", продължи сърбинът.

"Футболът е чудо. Никога не се знае кой ще победи и кой ще загуби. Може да победиш 2:0 или 3:0 и накрая на отпаднеш. Постигнахме един добър резултат за турнирните мачове, но не можем само да се защитаваме в Осиек. Ако вкараме гол, имаме двоен шанс да продължим".

"Чака ни здрава битка в реванша и се надявам да имаме силата, волята и дисциплината да отстраним този противник. Осиек е добър отбор с млади, но здрави играчи, които знаят какво искат на терена“, каза още Петрович и коментира испанския централен защитник Раул Албентоса, който бе привлечен дни преди двубоя с Осиек. Опитният бранител бе в групата за мача с хърватите на "Българска армия".

"Когато дойде някой футболист, всички питат кога ще играе. Още не може. Тренира индивидуално, но не и с отбора. То си е измислено. На един отбор му трябват най-малко 6 седмици за минимална подготовка. Когато някой не е изкарал дори 3 седмици, нито две, нито един ден, минават 3-4 дни... Тренира с нас, но още не мога да дам своята оценка за неговото състояние".

"Нямам време да го изпробвам в някоя контрола, защото имаме мач на всеки 3-4 дни. Той малко закъсня. Имаме и един англичанин, който е добър (б.р. Вив Соломон-Отабор). Игра малко срещу Етър, 15-20 минути и 10 минути след това не можеше да ходи. Затова не мога в мачовете от първенството и в Европа да изпробвам футболисти и да им давам шанс, а преди това да не са играли. Предпочитам да се придържам към познатия отбор".

„Славия винаги иска да победи, особено големите отбори. Затова може да очакваме голям сблъсък и това ще бъде репетиция за Осиек“, сподели Петрович за следващия съперник на "армейците" в шампионата тази неделя.