Президентът на Атлетик Ердуан Мехмед, който е и общински съветник, заяви, че за клуба е истинска чест да посрещне Левски. 

"Ние сме реалисти, не мечтаем много, но е изключителна гордост да играем срещу такъв гранд. Преди време също достигнахме до тази фаза за Купата на България, но тогава ни се падна Банско (б.р. - Куклен пада с 0:6). Тази година имахме късмет на жребия, защото ще играем срещу Левски", заяви той.

"Отборът е мотивиран, всички чакат с нетърпение мача. Това е огромен престиж за нас, момчетата го чакат с нетърпение. Годишният ни бюджет е в порядъка на 130 000-150 000 лева, в тази рамка се движим, при положение че с него издържаме и четири детски отбора."

"Вече трета година сме в тази дивизия. Това е историческо за клуба, а той е създаден през 1927 година. Преди два сезона играхме бараж срещу Любимец, след като бяхме първи в А Областна група, и ги победихме с 4:0. В предишните два сезона сме пети в Югоизточната Трета лига, което е отличен атестат."

"Направихме много подобрения в базата. Може да звучи като самохвалство, но за стандартите и нивото, на което играем, имаме една от най-хубавите бази. В нея ще се инвестира още. Ще има допълнителни тренировъчни игрища и се надявам в скоро време да ги реализираме."

"Името на клуба е малко загадка. Със сигурност идва от атлет. Приказките за баските от Атлетик Билбао идват по-късно. Нашите фенове са много екзалтирани и подкрепят много отбора. Футболистите, когато почувстват това, играят с душа, сърце и себераздаване. Оттам е асоциацията с баските", каза Мехмед.