"Ще бъдем свидетели на два големи сблъсъка на четвъртфиналите за Купата на България, които се открояват. Това са Лудогорец и ЦСКА, както и Ботев (Пловдив) - Черно море. Двата мача са с особен заряд, защото отборите са сравнително равностойни. А и да не забравяме, че това са два от последните носители на Купата на страната, заяви министърът на спорта Красен Кралев, който сам дръпна топката с името на любимия си отбор Черно море при жребия.

Министърът за пореден път беше гост на жребия в турнира за Купата на страната и добави на шега, че всички класирали се отбори са му благодарили за леката ръка.

"Може би един от тези два отбора в двойката Ботев - Черно море е фаворит за крайното спечелване на турнира. Но има много време до април, вече първенството ще бъде във фазата на плейофите. Сега трудно може да се прогнозира, а и мачовете до момента минават много оспорвано. Да, аз изтеглих Черно море да гостува на Ботев, но това е магията на Купата. Едва ли ще ми се сърдят затова. Видяхте в предишния кръг пресаташето на клуба ни прати срещу Левски, но отборът се справи и продължава напред. Така че се получава един интересен турнир за Купата на България, каза още министърът.

Той отказа да се съсредоточи върху полемиките около съдийството, защото всеки път претенциите са в различна посока и всеки от отборите има претенции.

Грешки се допускат. Да, сега Левски има претенции, но в предишния мач от Черно море имаха претенции. През тази година съдиите не са много убедителни, но не смятам, че грешките са преднамерени.

Относно разменените реплики между ръководители на първите три отбора в класирането, Кралев отговори: Такава тенденция не е новина. Аз съм във футбола почти 20 години и такива неща винаги е имало. Лошото е, че собственици, президенти, изпълнителни директори с подобни изказвания нагнетяват напрежение и това влияе. А и прилича на запалянковщина. Още веднъж казвам, че за мене няма тенденция при съдиите, макар че не са на висота.

Министърът на спорта беше попитан дали е наясно кои са четиримата елитни съдии, които са били заплашвани от собственици и ръководители на отбори от Първа лига. Точната бройка съобщи преди седмица председателят на Съдийската комисия на БФС Йордан Сталев, но отказа да назове имена, а само че е представил имената на Борислав Михайлов.

"Не знам кои са въпросните четирима съдии, които са заплашвани, въпреки че често се виждам с Борислав Михайлов, за да коментираме съвместната ни работа. Ако ме потърсят, съдействие от мене винаги могат да получат, завърши министър Красен Кралев.