Полузащитникът Васил Панайотов се надява да Левски да стигне до първото място в шампионата в края на сезона. Той беше определен за играч на 18-ия кръг в Първа лига, след като реализира два гола при успеха на "сините" с 2:0 срещу Дунав в Русе. 

"Чувствам се добре, щом отбелязвам голове. Може би в момента това е един от най-хубавите периоди за мен, но за мен не е важно да бележа, а да си върша работата на терена и задачите, които са ми възложени като позиция", коментира Панайотов.

"Искам да видя отбора на първото място в края на сезона. Не е нужно приказки, нужна е работа. Предстои ни много работа. Последните мачове показахме едно добро ниво, но трябва да го затвърдим и трябва да има постоянство. Лично аз се старая да съм пълноценен в тренировките, да се развивам, да давам всичко от себе си, ако треньорът ми гласува доверие, да покажа най-доброто от мене", допълни той.

Панайотов има договор с Левски до края на сезона, като се очаква в близките дни да стартират преговорите за продължаването му.

"До този момент няма развитие за договора ми. Аз съм футболист на Левски, това е най-важното за мен. Чувствам се горд съм, че съм част от този отбор. Ако се стигне до това ръководството да предприеме някакви мерки към мен, аз съм отворен и ще съм щастлив да съм част от Левски", каза той.

"Сините" имат още два мача до края на календарната година, която завършват със столично дерби срещу Славия за първенство и с гостуване на Дунав в четвъртфиналите на турнира за купата на България.

"От вчера се готвим за Славия, надявам се с една добра седмица да вземем трите точки, а след това ще мислим за Дунав, който е един от най-важните ни мачове. Със сигурност този мач в Русе ще е по-различен. Един двубой, турнирен. Дунав няма да изглежда така, както в първенството. Мисля, че ние ще отидем там с нужния респект и самочувствие и задължително трябва да продължим. Трябва да си свършим работата на терена и да се класираме", каза той.

Панайотов е юноша на Левски, но едва през лятото се завърна в родния си отбор. 

"Вярвам, че който се труди, все някога му каца пиленцето на рамото. Този момент дойде за мен и се възползвах. Със сигурност като юноша не са ми стигнали много неща, щом не съм сигнал до първия отбор. Казах си, че трябва да запретна ръкави и да се трудя. Като продукт на школата на Левски всеки един иска да се върне и да се докаже. И аз винаги съм искал да се върна. Сега съм тук. и трябва да работя, за да се доказвам, защото Левски е един отбор, в който всеки един ден трябва да си на топ ниво", каза още полузащитникът.