В Унгария са убедени, че защитникът на Левски Иван Горанов би свършил работа на Ференцварош, пише Тема Спорт. Местният гранд следи изявите на левия бек на сините. Лично треньорът на ференцварош Томас Дол наблюдава на живо играта на бранителя в едно от пролетните дербита с ЦСКА. Представители на клуба бяха на трибуните и на баража за Лига Европа срещу Черно море, който Левски спечели с 4:1. В този мач Иван Горанов направи асистенция, вкара и гол от дузпа в края.

"Горанов е убедил Томас Дол в качествата си. Българинът може да се окаже крайно необходим на Ференцварош, ако бразилецът Маркос Педросо приеме някоя от многото оферти и напусне. В последния мач между Левски и Черно море Горанов се показва в две светлини. Бе много силен в офанзивен план, но допусна груба грешка в дефанзивен. Позитивното е, че участваше много активно в атаките на отбора, подпомагаше сериозно нападението, което бе на висота. Направи една асистенция, а накрая вкара u дузпа. Негативното бе, че той не успя да изчисти една топка, след което съперникът се възползва и отбеляза попадение. В крайна сметка това не повлия на крайния резултат", пише csakfoci.hu и предоставя избрани кадри от двубоя с отигравания на Горанов.

"В крайна сметка цената на Горанов е 1 милион лева - около 526 хиляди евро. Тя обаче е разбираема и оправдана. Играчът струва тези пари. Затова и се очаква в близките дни Ференцварош да изпрати оферта за правата на футболиста", се казва още в материала.

Иван Горанов направи добър сезон за Левски. Той пристигна на "Герена" през лятото като свободен агент, след като разтрогна договора си с Локомотив Пловдив. Левият бек не бе толкова убедителен през есента, но през пролетта бе най-прогресиралият футболист в състава на Делио Роси. Юношата на сините изигра общо 36 двубоя във всички турнири, в които вкара два гола (в това число влиза и баражът за Лига Европа срещу Черно море).