Капитанът на Левски Божидар Митрев може да постигне ново рекордно постижение със "синия" екип, отбелязва вестник "Меридиан мач".

Ако Делио Роси отново се спре на Митрев и предпочете него за поста под рамката пред Мартин Полачек, то капитанът на "сините" може да запише историческо постижение. Не пусне ли гол, Божката ще запише шестата си суха мрежа в Европа.

С това той ще се изравни с легендата Бисер Михайлов, който също е с 6 мача, в които не е бил преодоляван. Бащата на Боби Михайлов засега е еднолично на третото място в историята на клуба по мачове без допуснато попадение. Интересното е, че паритетът между него и Митрев може да стане пълен довечера, като и двамата ще имат 6 сухи мрежи от еднакъв брой мачове - по 15. Това прави 40% от всички двубои.

Лидер по сухи мрежи за Левски в турнирите е Георги Петков. С неговите 20 той едва ли скоро ще бъде застигнат от някого. Второто място е за Димитър Иванков, който е успял да не пусне гол в 15 мача, от общо 36. От челниците неговият процент е най-внушителен - 41,67.