Левски победи с 2:0 Локомотив София в контролна среща на стадион "Георги Аспарухов", в която участие взеха много резерви от двата отбора.

Логично, фокусът падна върху новото попълнение Луан Виана, който излезе за първи път на терена със синята фланелка, макар и не в официален мач. И бразилският нападател не разочарова.

Той се бори много в предни позиции, открадна няколко топки, удари греда и участва в първото попъление. Виана стреля в десния стълб в 18-та минута от около 15 метра, а само две по-късно помогна за гол на Давиде Мариани.

Бразилецът пусна топката зад гърба на защитата, Ивайло Найденов подаде бързо към швейцарския халф и той вкара за 1:0 с техничен удар. Той имаше шанс да повтори упражнението и в 33-та минута, когато обаче уцели защитник на Локомотив.

Иначе Левски започна с Божидар Митрев на вратата, пред него застанаха Ивайло Найденов, Нуно Рейш, Аймен Белаид и Луи Нганиони, като халфове се включиха Филипе Нашименто, Илия Юруков, Станислв Иванов, Атанас Кабов и Илия Димитров, а Виана беше централен нападател.

В състава на домакините се отличиха с добри прояви и другите две попълнения Нуно Рейш и Луи Нганиони.

Виана се задържа на терена до 67-та минута, като през второто полувреме направи още едно опасно положение, но защитата на Локомотив се справи с него.

Именно в тази минута напуснаха и повечето от играчите на домакините, а на тяхно място под бурните овации на близо хиляда зрители се появиха Милош Цветкович, Станислав Костов, Иван Горанов, Хали Тиам, Антони Белмонт, Жерсон Кабрал и Давид Яблонски.

Локомотив и Левски си размениха по едно положение след 70-та минута, а "сините" поведоха с 2:0 в 88-та. Мартин Петков получи топката на близка греда и я засече от воле в мрежата на гостите за крайния резултат.