Мегазвездата на Ботев (Враца) Валери Божинов бе видимо доволен от победното 3:1 над Левски на "Герена". Божинов вкара два гола за изненадващата победа.

“Трудно е, тежко се говори. Емоция, адреналин… Играхме това, което иска треньорът. Искахме да ги пресираме. Левски е много класен отбор, с по-силни футболисти от нас, но кагато работим заедно, нещата се получават".

"Вкарахме си положенията. Левски си имаше положенията. Това е голям отбор. Благодаря на моите съотборници. Днес си помагахме и победихме голям отбор. Съжалявам за отбора на Левски. Мисля, че шампион се става, когато се взимат мачове срещу по-малките отбори."

"Левски ми е на сърцето. Респект към цяла синя България. Ще продължавам да съм фен на Левски. Но в клуба трябва да влязат сериозни хора и ръководители, които да си вършат работата от спортно-техническа гледна точка. Да върнат Левски на мястото, на което трябва да бъде. Вече 10 години проблем след проблем".

"Валери Божинов дойде тук, за да покаже, че е футболист за големите отбори. Искам да играя в националния отбор, но за това питайте г-н Хубчев, а не мен. Респект и уважение към феновете на Левски, извиних им се. Но аз съм професионалист, не мога да си сваля гащите".

"Исках да вкарам на ЦСКА, но не се получи. Вкарах на Левски. Когато играя срещу бивши отбори, нещата ми се получават. 
Ако хората и щаба на Левски решат, че имат нужда от мен, знаят къде да ме намерят. Договорът ми изтича след месец. Но нека се концентрирам към Ботев, защото съм задължен на хората във Враца”, добави Божинов.