Ръководството на Левски започна преговори с португалското крило Педро Еуженио.

28-годишният футболист вече е в София, за да се види с шефовете на "сините". Интерес към него проявява и Ботев, като не е изключено тези дни да отиде и до Пловдив, за да чуе и предложението на "канарчетата", пише Блиц.

Педро е свободен агент, след като разтрогна договора си с турския втородивизионен Алтай, за който изигра 13 мача, в които вкара 1 гол. Gol.bg припомня, че техничарят премина в отбора от Берое през миналото лято срещу 50 хиляди евро.

За старозагорци игра един сезон и в 31 срещи се разписа 16 пъти. У нас Еуженио е познат още от престоите си във Верея (31/3), Черно море (17/1), Хасково (14/1) и още един път в Берое (21/3).

Педро е юноша на португалските грандове Спортинг Лисабон и Бенфика, но така и не успява да запише мач за един от двата отбора. В кариерата си е носил екипите още на Лоулетано (30/4),  Фарензе (29/1, 13/0), където също има два престоя.

Не е изключено на "Герена" Педро да смени Габриел Обертан. Както нашата медия първа съобщи, Левски е готов да продаде голямата си звезда заради огромната му заплата от 45 хиляди евро на месец. Най-вероятната дестинация за бившия футболист на Манчестър Юнайтед и Нюкасъл е САЩ.