Бившият служебен премиер Стефан Софиянски потвърди, че Спас Русев е имал намерения да напусне Левски.

Той уточни, че бизнесменът е обмислял подобен ход пред миналата година. "По-рано имах информация, че Спас Русев иска да напусне клуба, но явно обаче изискванията му за бъдещите купувачи на Левски са много високи. На този етап не знам да има някой сериозен кандидат за акциите на клуба", заяви бившият кмет на София пред "Тема спорт".

Gol.bg съобщи първи, че Васил Божков е имал намерения да купи Левски, но по всичко изглежда, че не е успял да се договори със Спас Русев. В крайна сметка бившият бос на ЦСКА започна да спонсорира "сините" чрез една от фирмите си Ефбет. Припомняме, че дъщерята на Софиянски – Ива, е омъжена за сина на Божков – Антон.

Относно тежкото финансово положение на "Герена", бившият столичен кмет заяви: "Знам, че миналата година дефицитът при регулирани задължения беше 11 милиона. От това, което следя, предполагам, че не са успели да го наваксат, а са натрупали нови задължения. Смятам, че ще успеят да платят 2 млн. до февруари и Левски да играе в Европа. Глупаво е, че Левски попадна в графата с некоректните клубове на УЕФА. Това е неприятното, защото ще трябва много време, за да си изчистиш името. Винаги ще гледат към теб с голямо недоверие. Това за мен е най-неприятното", добави той.