Вратарите Божидар Митрев и Мартин Полачек, както и още трима полеви футболисти, се оказаха ненужни в Левски и най-вероятно ще се разделят със "сините", стана ясно от групата на отбора за лагера в Кипър. 

Митрев и Полачек направиха много слаба есен за Левски и Славиша Стоянович предпочете да продължи напред с юношите на тима Николай Михайлов, Петър Иванов и Николай Кръстев. Ненужни в отбора са още Аймен Белаид, Филипе Нашименто и Ривалдиньо, докато Атанас Кабов и Луан Виана ще довършат сезона в Царско село, а Алекс Боримиров - в Славия.

Левски замина с група от 25 души за лагера в Кипър. Отборът ще проведе подготовка до 9-и февруари, като през този период ще изиграе 6 контролни срещи. "Сините" излизат на 19-и януари срещу Уфа (Русия), на 25-и срещу Хенан (Китай), на 30-и срещу Висла Плоцк (Полша), на 2-и февруари срещу Урал (Русия), на 5-и срещу Судува (Литва) и на 8-и срещу Чукарички (Сърбия).

"Заминаваме с 25 играчи. Трябваше да намаля групата, защото беше невъзможно да тренираме с 35 души. За Станислав Костов всеки ден има нови информации, но тръгва с нас. В момента не мога да кажа нищо за тези, които остават в София", каза Стоянович.

"Сигурно ще вземем нови играчи на проби, но не мога да ви кажа точни имена. Засега има само опции", добави той.

Цялата група за лагера в Кипър:

вратари: Николай Михайлов, Петър Иванов, Николай Кръстев;
защитници: Иван Горанов, Деян Иванов, Милош Цветкович, Луи Нганиони, Нуно Рейш, Давид Яблонски, Томислав Папазов;
халфове: Антони Белмонт, Жерсон Кабрал, Паулиньо, Давиде Мариани, Ивайло Найденов, Габриел Обертан, Мартин М. Петков, Хали Тиам, Богдан Вашчук, Илия Юруков;
нападатели: Серджиу Буш, Илия Димитров, Станислав Иванов, Станислав Костов и Мартин Д. Петков.