Мениджърът Николай Жейнов е готов да оттегли иска си за обявяването на несъстоятелност на Левски, който беше подаден в края на декември. Той претендира за неизплатени суми по договори за трансфер на играчи в последните години. Промяната в собствеността на клуба от „Герена“ е на път да доведе до промяна в ситуацията.

„Водим много добра комуникация и най-вече с Павел Колев, който ръководи Левски. Мисля, че сме на прав път за решаването на проблема. Така моят иск няма да стои като камък на врата. В старото ръководство на клуба липсваше професионализма и експертността на хората. Трудно може да се ръководи такъв голям клуб от хора, които не познават материята, с която се занимават“, обяви Жейнов пред БНТ.

Футболният агент коментира и ситуацията с неговия клиент Божидар Митрев, който се оказа ненужен в първия отбор на „сините“. Той не изключва благоприятна развръзка и възможността вратарят да остане на „Герена“.

„Момчето си има договор с Левски за още година и половина. Опитваме се да намерим клуб, който да ангажира Божидар за следващите шест месеца или една година. Дали ще се стигне до някаква развръзка, нищо не мога да кажа, но се работи по този въпрос. Не можа да кажа дали ще остане или не. Ситуацията е 50:50“, допълни Николай Жейнов.

„Можем да очакваме входящи трансфери във водещите три отбора. Присъствието ми в Анталия не означава, че това ще бъде Лудогорец. Работи се и до няколко дни да има конкретика“, призна футболният мениджър.

„Цената на Тодор Неделев беше изкуствено завишена в един период и мисля, че това попречи на трансфера му в чужбина. Интерес определено има, но е и за тези пари, които се изискват от ръководството на Ботев“, анализира Жейнов.