Левски се отказа от идеята да задържи Давид Яблонски и Милош Цветкович, пише „Меридиан мач".
 
Двамата почти на 100-процента ще напуснат „Герена" в края на сезона, когато договорите им изтичат. „Сините" няма да предлагат нови контракти на чеха и сърбина, след като те отказаха да подпишат преди Нова година, когато получиха оферти от бившия изпълнителен директор на клуба Красимир Иванов.
 
Тогава Яблонски и Цветкович настояваха за огромно увеличение на заплатите, а от „Герена" им предлагаха вдигане с по 1000-2000 евро.
 
Малко по-различна е ситуацията с Жерсон Кабрал, който има шанс да преподпише, но е по-вероятно да избере предложение от Турция, където му дават повече пари.
 
Другият чужденец с изтичащ контракт - Антони Белмонт, със сигурност си тръгва, а за него дори не е обсъждан вариант за нов договор.
 
Както е известно, новият изпълнителен директор на Левски Павел Колев обяви, че планът на „Герена" е в отбора да преобладават български футболисти, а отделно да не се дават огромни заплати на чуждестранни играчи, каквато беше практиката в последните 2-3 години.
 
Припомняме, че Габриел Обертан е взимал рекордните 145 000 лева месечно, а първата задача на Павел Колев беше да отърве бюджета от този огромен и непремерен разход. Шефът се справи успешно с нея и французинът вече е в турския Ерзурум.