Днес при гостуването си на Верея в Стара Загора Левскище възстановява поразклатеното си самочувствие и изгубеното настроение след последния кръг и злополучната загуба срещу Лудогорец на стадион "Георги Аспарухов" с 0:2 пред повече от 15 000 зрители.
 
Треньорът на сините Георги Дерменджиев заяви, че заралии са непредсказуем отбор и е наясно как се играе срещу такива тимове. В предишния сблъсък между Левски и Верея в София сините разбиха опонента си със 7:0, но сега столичани имат пресния пример с равенството на Лудогорец на "Трейс Арена" тази година.
 
Георги Дерменджиев трябва да прави корекции по състава си, след като Кали Тиам ще трябва да изтърпява наказание от два мача заради натрупани картони. За позицията на сенегалеца треньорът обмисля да заложи на младока Илия Юруков, който направи добра подготовка през зимата.
 
Съществува и вариант с включването на новото попълнение Седрик Унтонджи сред титулярите, а португалецът Нуно Рейш да премине в халфовата линия. Но едва ли Дерменджиев ще рискува с включването на французина още сега, а ще изчака и паузата за националните отбори. Друга промяна, която специалистът обмисля да направи, е на позицията на десния бек, където вече напълно възстановен е Живко Миланов и по всяка вероятност Дерменджиев ще заложи на опита му за сметка на разочаровалия срещу Лудогорец Милош Цветкович.
 
Промяна може да има и на другия фланг на отбраната, където много негативи отнесе Иван Горанов. На неговата позиция добра форма показа французинът Луи Нганиони и за последния двубой именно това бе една от големите дилеми пред Георги Дерменджиев.
 
Добрата новина в лагера на Левски е, че Валери Божинов пътува с тима за Стара Загора и ще попадне в групата за двубоя. В нея ще бъде и казахстанският младок Еркебулан Сейдахмед, който се очаква да направи своя официален дебют за Левски срещу заралии. Вчера сините заминаха за Стара Загора с група от 22-ма футболисти.
 
В същото време капитанът на Верея Иво Иванов се завръща в състава на заралии за днешното домакинство на Левски. Централният защитник изтърпя своето наказание от получения директен червен картон срещу Черно море. Иванов бе декориран в червено след грубо нарушение в краката на Аристот Ндонгала в 86-ата минута. Днес срещу сините се очаква той да изведе тима си отново с капитанската лента.
 
Треньорът на старозагорци Олександър Севидов отново имаше проблеми с окомплектоване на групата. Тя е само от 17 футболисти, като от сметките отпадна десният защитник Годердзи Мачадзе. Очаква се последното попълнение в редиците на Верея Аурелиен Лола отново да стартира сред титулярните 11. Бившият играч на Черноморец бе един от най-дейните за заралии в последния двубой срещу Ботев Враца въпреки загубата с 0:3.
 
Желанието на украинския специалист е възпитаниците му най-накрая да отлепят нулата от таблото, след като в първите си пет двубоя за годината те не успяха да отбележат гол в противниковата врата и да повторят представянето си срещу Лудогорец в първия пролетен кръг.