Българският треньор Димитър Димитров-Херо напуска казахстанския Иртиш (Павлодар) след някои слаби резултати, а днес дори няма да води тима у дома в срещата с Жетису (Талдъкурган) от 8-ия кръг на местната елитна дивизия.

Иртиш в момента има две победи и пет поражения от първите 7 кръга на първенството, като заема 10-о място от 12 отбора с 6 точки. В турнира за купата на страната обаче Димитров успя да класира тима на четвъртфинал, който е домакинство на Кайсар и срещата ще се играе на 8-и май.

Бургазлията пое Иртиш през миналата година и успя да го спаси от изпадане, като през този сезон целите бяха доста по-високи. Но не всички играчи, които Димитров искаше, бяха привлечени, а и доста от футболистите бяха взети през главата му от други фактори.

Херо и щабът му сега ще трябва да договорят начина на раздяла с Иртиш, тъй като имат договори за още две години. И след това ще се приберат в България. Както при всяка криза на стадион Георги Аспарухов, той е един от постоянните варианти за старши треньор на Левски, но за момента името му е по-скоро желание на определени фенове.