Новият треньор на Левски ще има думата за бъдещето на френския защитник Седрик Унтонджи, пише "Тема Спорт".

Бранителят пристигна на "Герена" през пролетта. Бившият играч на Ню Йорк Сити изкара пробен период, преди вече бившият наставник на тима Георги Дерменджиев да реши да му даде договор. В крайна сметка сините се обвързаха с 25-годишния футболист само до края на сезона. В контракта между двете страни обаче има той да бъде удължен за още две кампании. 

Седрик дебютира за Левски в последния кръг на редовния сезон. Той се появи като резерва при победата с 4:3 над Верея. В този двубой французинът бе на терена само 6 минути. На 30 март Унтонджи започна като титуляр срещу Черно море на "Тича". Той игра сигурно в мача и помогна на "сините" да си тръгнат с трите точки - победа с 1:0.

Във Варна обаче Седрик получи контузия в рамото още през първото полувреме, след като се сблъска при борба за висока топка с вратаря на домакините Иван Дюлгеров.  Защитникът обаче стисна зъби и доигра двубоя. Оттогава обаче лекува травмата и не е влизал дори в групата. Затова и до момента не е убедил в качествата си. 

Дали контрактът му ще бъде подновен, зависи от това кой ще води отбора през следващия сезон. Фаворит за поеме поста е Петър Хубчев.