Изпълнителният директор на Левски Павел Колев беше категоричен, че от клуба ще подходят максимално внимателно при лятната селекция и ще бъдат привличани само футболисти, от които отборът наистина се нуждае. 

"Практиката да се привличат нови футболисти, защото конкуренцията го е направила, приключи. Ще се взимат само играчи, които заслужават да бъдат в Левски и ще помогнат за повдигането на класата на отбора. За нас е по-важно да намерим точните хора, а не просто да привличаме играчи. Ако не ги намерим или не успеем да ги убедим да дойдат при нас, може и никого да не вземем. Все пак се надяваме се да успеем. Работим усилено до началото на лагера в Австрия на 18 юни повечето от желаните от нас играчи да бъдат осигурени", каза Колев.

"Ситуацията в Левски беше много тежка, когато дойдох през зимата, основно говоря за физическото оцеляване на клуба. Много по-добро е сега, но Левски трябва да измине още много път, за да се стабилизира. Надявам се в следващите няколко месеци да приложим шоковата терапия, защото толерансът от търпение на хората, които обичат Левски, най-вероятно е на прага на изчерпването. Имаме ясно идея какво трябва да се направи, кои са хората, които трябва да го свършат. Имаме уверението, че ще можем да го направим. Колкото и хаотично да изглежда сега, този пъзел може да се нареди", допълни той.

Колев представи днес новия треньорски щаб на отбора, начело с досегашния национален селекционер Петър Хубчев.  "Удовлетворен съм от факта, че този треньорски щаб може да бъде представен днес официално. Познавам достатъчно добре всички тях, защото работихме добре 2,5 години в националния отбор. Знам разбирането им на футбола и съм спокоен, че могат да отговорят на стандарта и целите, които Левски си поставя. Без да говорят много, без да флиртуват с този или онзи. Знаят, че ги чака труден път, но и знаят начина, по който да го изминат, за да се върне Левски там, където му е мястото - към най-славните години на клуба", каза той. 

"Двама от тях знаят какво е Левски. Единият е израснал тук (Георги Донков), а другият (Хубчев) е печелил трофеи в един от най-славните периоди на клуба. Имат пълната ни подкрепа от клуба и цялото необходимо съдействие, за да бъде извършена необходимата реформа. Надявам се да свършим необходимата работа, за да бъдем по-готови да се борим за титлата през новия сезон. Много неща трябва да се свършат, за да може Левски да спечели трофей. Не може да се разчита само на един гол ентусиазъм, както беше през този сезон", допълни изпълнителният шеф на "сините".

Той каза, че първите разговори с Петър Хубчев са проведени във втората половина на март.  "Броени дни преди мачовете на националния отбор, които бяха към края на март, разговаряхме за първи път по телефона с Петър Хубчев за възможността той да стане треньор на Левски след края на сезона. По-конкретни преговори тогава не е имало, да не говорим пък за договор", категоричен беше Колев.

Той каза още, че се водят "някакви разговори за нов спортен директор, но когато има нещо конкретно, ще ви уведомим". Предстоят и промени в ДЮШ на клуба, но опроверга информациите, че Ратко Достанич ще бъде назначен за шеф на Академията.

"Познавам го, но не съм говорил с Достанич за пост в ДЮШ на Левски", каза той. Левски на този етап се отказва от намерението да сформиране на дублиращ отбор. "Това би било добре за прехода на юношите към мъжкия футбол, но изисква много разходи и не можем да си го позволим на този етап. Още повече сме планирали  основен ремонт на единственото тренировъчно игрище, на което се готвят мъжете, а отборите от школата играят мачовете си, изграждане на още два изкуствени терена, ремонт на трибуните на сегашното изкуственото игрище", обясни Колев.