Франко Мазурек е избрал Левски пред няколко други тима. Само преди няколко дни той е бил постигнал устна договорка, каквато има и със сините, с тима от Обединените арабски емирства АлХата.
 
Там работи гръцки треньор, който добре познава качествата на гаучото от изявите му с екипа на Панетоликос. След това обаче Мазурек е отхвърлил предложението. Сторил е същото и с полския Шльонск Вроцлав, който също е държал да го има в редиците си. "Тема спорт" вече информира, че нисичкият плеймейкър е отказал офертите и на гръцките Панатинайкос и Атромитос.
 
Сините очакват аржентинския халф да пристигне днес в София и да премине медицински прегледи. Ако резултатите от тях са добри, 25-годишният футболист ще подпише договор с Левски и ще се отправи към лагера на сините в Австрия. Плеймейкърът е свободен агент, след като контрактът му с гръцкия елитен Панетоликос изтича на 30 юни, така че от „Герена" няма да плащат трансферна сума за правата му.
 
В профила си в една от социалните мрежи Мазурек си пусна снимка от летище. На нея имаше надпис "Нова дестинация", а играчът бе поставил и българското знаме. Ясен знак, че пътува към столицата ни.
 
Франко Мазурек е роден на 24 септември 1993 година, висок е само 166 сантиметра. Юноша е на аржентинския гранд Бока Хуниорс. През сезон 2012/13 прави професионалния си дебют за Крусеро дел Норте, а след това преминава през Олмедо, Ол Бойс, Колкон Санта Фе и Палестино.
 
През лятото на 2017 подписва с Панетоликос. В първия сезон за тима той участва в 26 шампионатни мача, в които вкарва 3 гола. През изминалия сезон подобрява още представянето си и се превръща в безспорен любимец на местните фенове. През 2018/19 е на терена в 27 мача за първенство, вкарва 7 гола и прави 4 асистенции.