Левски може да бъде изваден за участие от евротурнирите. Това гласи най-тежката точка от правилника на УЕФА.

Причината е, че срещу "сините" стартира ново разследване от страна на Дисциплинарната комисия на централата в Нион. Започнато е заради издигнат флаг със забранен символ по време на първата среща с Ружомберог, спечелена от 26-кратния шампион на България с 2:0. Накратко правилникът гласи: "В случай рецидив се наказва с повече от един мач при затворени врати (б.р.: какъвто е случаят с Левски), отнемане на точки или дисквалификация от състезанието. Ако ситуацията го изисква, компетентните органи могат да налагат допълнителни мерки срещу асоциацията или клуба".

Ако наличието на забранения символ бъде потвърдено, Левски е заплашен от много сериозна санкция. Известно е, че клубът е с много предупреждения от УЕФА заради предходни изцепки на феновете си. Именно заради това утрешния реванш с Ружомберок в София ще се играе пред празни трибуни. Санкцията важи и за следващата домакинска среща на международната сцена.

От Левски обмисляха да сложат видеостена за мача със словаците, но се отказаха от идеята. Причината е именно започнатото разследване на УЕФА. "По препоръка на делегата на УЕФА в мача с Ружомберок (Слвк), както и във връзка с повдигнатото срещу клуба ново обвинение от Дисциплинарната комисия на УЕФА по чл. 14 от Дисциплинарния правилник на европейската клубна централа заради издигнат флаг със забранен символ в първата среща с Ружомберок преди седмица, ръководството на Левски преценява, че рискът от пореден инцидент, който да донесе допълнителни тежки наказания на клуба в евротурнирите, е твърде голям и по тази причина отменя предвиденото събитие", обявиха от клуба.