Треньорът на Левски Петър Хубчев за пореден път трябва да върти футболистите си и да пусне нова единайсеторка в сравнение с последния мач. По всяка вероятност португалският халф на Левски Фелипе Нашименто ще пропусне мача на сините с Черно море. Двубоят е в неделя на стадион "Георги Аспарухов" от 20:15 ч. и ще бъде предаван пряко по Диема спорт.

Нисичкият полузащитник получи травма по време на последния шампионатен мач срещу ЦСКА, завършил 2:2. Мускулната контузия на португалеца не е отшумяла напълно. Изисква се време, за да бъде Нашименто възстановен напълно, и участието му в двубоя с моряците не е сигурно. Друг от халфовата линия -Хали Тиам, е напълно готов и ще може да започне срещата с Черно море. Той също бе контузен по време на двубоя с червените преди около 2 седмици. Негов партньор се очаква да бъде Мартин Райнов, а пред тях да е аржентинецът Мазурек. Старши треньорът на сините Петър Хубчев обаче има въпросителни около поста на централния нападател.

Очерталият се като фаворит Найджъл Роберта ще бъде изморен заради пътуване, свързано с националния отбор на Кюрасао. Нападателят не игра в двата двубоя, за които бе повикан и още няма дебют за автономната островна държава. Твърде вероятно е напред в мача с Черно море да стартира Дени Алар. Австриецът вкара два гола в последната контрола на Левски в Банско и може би отчасти е върнал доверието в треньорското ръководство. Вън от сметките продължава да бъде Станислав Костов, който замина на прегледи в Мюнхен. Все още няма индикации дали Хубчев ще върне на вратата Николай Михайлов, който тренира много здраво в последните седмици. Титулярът този сезон Милан Миятович отсъстваше от лагера в Добринище заради националния тим на Черна гора.