Николай Михайлов най-вероятно повече няма да играе за Левски, научи "България днес". Стражът приключва втория си период в клуба, въпреки че има договор за още 1,5 г.

В момента вратарят не тренира с тима, а се подготвя отделно. Официалната информация е, че има контузия в левия глезен. Той не се очаква да попадне в групата за последните два мача на "сините" до паузата в шампионата - с Витоша и Локомотив (Пд).

"Ники Михайлов? Нека оставя това в кухнята на клуба", заяви треньорът Петър Хубчев след успеха над Черно море.

През паузата вратарят се очаква да се раздели с Левски. Михайлов не е доволен от статута си на резерва на "Герена". На старта на сезона той беше контузен и Милан Миятович се утвърди на "синята" врата. 

Черногорецът захапа титулярното място и за Ники остана да пази само в един мач тази есен - при победата с 5:1 над Спартак (Вн) за Купата на България.

Михайлов вече заяви, че е останал разочарован от обещание на клуба при удължаването на договора му през лятото, което не е спазено. Това ще е втора раздяла на стража с родния му клуб. През 2007-а, едва на 19 години, той бе продаден от Левски на Ливърпул, но не пази в нито един мач на "Анфийлд". Той бе пратен под наем в Твенте, откъдето след това бе откупен.

Михайлов се върна на "Герена" в края на миналата година. През пролетта той бе титуляр на "синята" врата, но после загуби мястото си. Желанието на вратаря е отново да заиграе в чужбина. Мениджърите му усилено му търсят отбор.