Управителният съвет (УС) на Левски излезе с официална позиция в подкрепа на треньора на отбора Петър Хубчев.

Напрежението около спеца, който доброволно се отказа от заплатата си заради финансовата криза, се увеличава. Причината за това е, че "сините" са без победа от началото на пролетния дял в efbet Лига.

26-кратният шампион на България направи равенства с ЦСКА (0:0) и Черно море (2:2) и падна с 1:2 от Славия на "Герена". Това веднага породи спекулации, че Хубчев може да бъде уволнен, ако Левски отпадне утре от Лудогорец в 1/4-финална битка за Купата на България.

УС на клуба обаче побърза да подкрепи спеца и заяви, че в нито един момент освобождаването му не е обсъждано. "Дългосрочната програма за развитие на клуба и целите поставени пред отбора, не включват предприемане на такива действия при колебливи игри и незадоволителни резултати. Вярваме, че на всеки треньор трябва да се даде нужното време и спокойствие, за да работи и да покаже възможностите си", пишат още от УС.

 

  • Цялата позиция без редакторска намеса: 

Във връзка с появилите се съмнения, коментари и твърдения в електронни и печатни издания, както и такива в социалните мрежи, обсъждащи предстояща смяна на старши треньора г-н Петър Хубчев и неговия екип, ръководството на ПФК „Левски“ АД, заявява следното:

В нито един момент от назначаването на г-н Хубчев за старши треньор на отбора, не е обсъждана неговата смяна. Дългосрочната програма за развитие на клуба и целите поставени пред отбора, не включват предприемане на такива действия при колебливи игри и незадоволителни резултати. Вярваме, че на всеки треньор трябва да се даде нужното време и спокойствие, за да работи и да покаже възможностите си.

Ръководството на ПФК „Левски“ АД декларира своята пълна, категорична и безрезервна подкрепа към треньора и неговия екип и вярва, че резултатите от техните усилия в тренировъчния процес ще радват привържениците на отбора в предстоящите решителни футболни срещи от първенството и купата на България.

Любовта към отбора се доказва в дела, а не на думи!

Само Левски!!!

Използваме случая, да благодарим специално на хилядите привърженици на отбора, които оказаха безрезервна и резултатна подкрепа на любимия Левски в този труден момент.

Управителен съвет на ПФК „Левски“ АД:

Павел Колев, Минко Герджиков, Ели Шопова, Найден Димитров

Надзорен съвет на ПФК „Левски“ АД:

Михаил Тодоров