Ботев Враца – Левски, мач от 3-ия кръг на Първа лига, ст.: "Монтана", начало: 18:30 часа

Групата на Левски за мача:

Вратари: Митрев, Полачек

Защитници: Белаид, Цветкович, Ейолфсон, Найденов,

Халфове: Мариани, Тиам, Гомес, Кабрал, Папазов, Яблонски, Костов, Обертан, Юруков

Нападатели: Ст. Иванов, Кабов, Петков, Буш, Ривалдиньо

Прогноза на Gol.bg:

Левски ще изиграе първия си мач под ръководството на новия треньор Славиша Стоянович. Това е гостуване на новака Ботев Враца в Монтана. Символичните домакини ще могат да разчитат на всичките си най-добри футболисти и демонстрираха самочувствие, въпреки че започната сезона с две загуби.

Атаката на Ботев ще поведе юношата на "сините" Валери Домовчийски, зад него ще действа Петър Атанасов. Очаква се дебют да направят Искандер Джалилов и Даниел Генов, които бяха привлечени през седмицата.

Стоянович пък най-вероятно ще заложи на 11 чужденци, тъй като Иван Горанов е контузен, а Мартин Полачек отново ще застане на вратата за сметка на Божидар Митрев. Аймен Белаид пак ще действа като ляв бранител, атака ще води възстановеният Серджиу Буш. Аyт заради травми са още Филипе Нашименто, Антони Белмонт и Паулиньо.

Левски е в серия от четири поредни победи над Ботев Враца в елита, като в тях допусна само един гол. Това стана при последния мач между двата отбора през 2013 г. – 3:1 за столичани. Общият баланс показва страхотно превъзходство за "сините" – 36 успеха, 13 равенства и 7 загуби при голова разлика 124:46. Нашата прогноза , че Левски ще спечели и днес.

Прогноза: Ботев Враца – Левски 1:3