Футболистът на Левски Нуно Рейш даде интервю за португалското издание "Zerozero", в което разкрива как прекарва времето си по време на изолацията.

"Използвам времето, което преди нямах, за да съм с моите дъщери и моята съпруга. В края на следобеда правя една обичайна тренировка, за да поддържам форма. Съпругата ми е персонален треньор", споделя Рейш.

"Казаха ми, че стадионът и залата ще са отворени за тези, които искат да ги използват, но да не сме близо един до друг. Ако мога да тренирам у дома, не искам да излизам. На всичкото отгоре съм със съпругата и дъщерите си. Имаше период на карантина до 30 март, но след като случаите се увеличават, както тук в България, така и в Португалия, изместиха периода до 12 април. Отначало ни дадоха план, който беше насочен към физическата подготовка, но сега ще получим малко почивка", добавя още португалецът.

"Гледам Blakslist в Netflix. Вече гледах Elite, има толкова много, които следя, също Vikings. Моят Netflix работи повече в последните 15 дни, отколкото през цялата година.

Аз не обичам да излизам много. Понякога обядвам със съпругата ми и с приятели, които имам тук, но основно ходех на тренировки, връщах се и след това отивах да взема децата. Преди можехме да пием кафе, да стоим на слънце, сега трябва да избягваме това. Но не ми омръзва да съм си вкъщи", признава Рейш.

Имаме група и си разменяме съобщения. Най-много си пиша с Филипе Нашименто, който е другият португалец в тима. Опитваме се да сме информирани, затова как се развива ситуацията тук и какви са новите мерки. Имаме треньор, който говори португалски и той ни превежда как се развиват нещата тук.

Избягваме да гледаме новини. От 24 часа, 23 се говори само за вируса. Много е дразнещо и когато хората са затворени, започват да се побъркват. Сега, когато имаме повече време, вземаме си по 1-2 часа вечер да говорим със семейството и те ни разказват за ситуацията в Португалия. Те се притесняват за нас. Това е нормално за едно семейство", споделя още защитникът.

"Ситуацията в България не е толкова агресивна като в Португалия. До вчера имахме около 200 случая. Затова не е толкова зле като в Португалия. Тук веднага като разбраха, че имат случаи, бяха много агресивни с мерките и веднага започнаха да затварят граници и публични места. Може би заради тези мерки, много по-драстични и бързи, епидемията не се разпространи. От малкото неща, които можем да правим без разрешение е отиване на пазар и до аптека. Но избягваме да излизаме. Вече забраниха и излизането от София. Ако искаме да излезем от София, трябва да направим декларация, в която да има мотив. Ако е само за разходка, не може."

"Как се справям с тренировките? Честно казано, за нивото на интензивност правя максимума, за да симулирам по някакъв начин истинската тренировка и достигам до натовареността, нужна за мач или всекидневна тренировка. Най-много ми липсва радостта в съблекалнята. Да съм със съотборниците, да си правим майтапи, защото за останалото имам много силно въображение и мога да импровизирам тренировките", казва още Рейш.