Още по темата

 

Спортният директор на Левски Ивайло Петков говори пред "Хоризонт" за случващото се в  клуба отбора и извънредното положение в страната.

"У дома съм си. Ако се наложи, качвам се на колата и идвам в София. Идват до столицата миналата седмица, когато водихме разговори с футболистите за намаляването на заплатите. Бяха трима, сега останаха само двама. Те не са отказали, но им е нужно повече време за размисъл", започна Петков.

Тези футболисти чакат разговор с техни адвокати и агенти, за да вземат решение. Това, което правят феновете за Левски, също помага на футболистите да вземат решение за намаляване на заплатите. Засега нямаме проблем в това естество. Всички в Левски показва съпричастност. От 16 март всеки футболист на Левски се готви индивидуално по програма."

Разчитаме на техния професионализъм. От понеделник започват с нови програми и се надяваме на тяхната самодисциплина. От чужденците единствено Холмар Ейолфсон не е тук. Той е в Исладния, където отиде да присъства на раждането на първото му дете."

"Лично мое мнение е първенството да се доиграе. Но да се изиграят само два мача и да се спре след това първенството не е сериозно. Не може да караме футболистите да се подготвят 20 дни, за да изиграят два мача. Или играем всички кръгове по програма или спираме. Това отново казвам е лично мое мнение."

"Работихме по лятната селекция още от януари месец. Имаме варианти, следим ги, но трябва да сме наясно какво се случва с клуба, с какви финанси ще разполагаме. Като клуб във всяка една сфера Левски се развива. Тук искам отново искам да изкажа своята благодарност към привържениците на Левски. И смятам, че това е правилен начин за развитието на Левски като клуб", добави Ивайло Петков.