Изпълнителният директор на Левски Павел Колев заяви, че след края на извънредното положение в България (13 май), причинено от пандемията от коронавирус, клубът може да има нов спонсор.

В момента ситуацията при "сините" е много сложна и съществуването на клуба е в риск. Към момента мажоритарен собственик е Георги Попов, който разполага с 86,6 % от акциите. 10 % са при "Тръст Синя България", а останалите при дребни акционери. В момента Попов е обявен за издирване, след като беше обвинен за участие в ОГП, ръководена от Васил Божков.

Самият Колев прилага успешно нетрадиционни практики за набиране на средства и погасяване на задълженията на клуба, но заради спирането на сезона и подкрепата от феновете спадна.

Той коментира и информацията за трикратно намаляване на бюджета за следващия сезон.

"Аз самият не знам какъв ще бъде бюджета през новия сезон. Възможно е да има развитие около смяната на собствеността в началото на другата седмица. Работя по въпроса", казва Колев пред "Меридиан мач". Той се надява с края на извънредното положение на 13 май да има повече яснота около бъдещето на клуба.

Gol.bg припомня, че наскоро и премиерът Бойко Борисов даде лъч надежда на Левски и заяви, че "сините" няма да фалират. Това беше още една индикация, че се работи по въпроса с нов спонсор.

През зимата се появиха информации, че Българският спортен тотализатор може да налива пари на "Герена", но това още не е потвърдено. Бившите футболисти на 26-кратния шампион - Христо Йовов и Георги Гинчев, обаче влязоха в управата на тотото, заради което започнаха тези информации.