Мажоритарният собственик на “Левски” Георги Попов вероятно е човекът с най-много подписи в държавата, пише "24 часа".

Трети такъв се появи от последното акционерно събрание на “сините”, което бе проведено в началото на годината, когато обстановката бе още спокойна.

Парафът, който е положен на списъка на акционерите, наподобява единствено този, който е от отчета на частната му фирма ПВН 2007 ЕООД от 2018 година, който е публичен в Търговския регистър, както и този от събранието на “Левски”. Но не е съвсем еднакъв.

Категорично и двата подписа се различават от този, който бе публикуван върху джирото на акциите в полза на премиера Бойко Борисов в сряда миналата седмица.

Много от феновете видяха в парафа доста злостно послание, защото той прилича на известно съчетание от три пръста с преобладаващ среден.

Попов отново е собственик на акциите на “Левски”, след като в петък изтече срокът на джирото, за да бъде вписан новият собственик в акционерната книга.

Според мнозина акциите не са напускали България, а просто всичко е било в името на шоуто и евентуално да се въвлече премиерът в дълъг съдебен спор. Ако ги бе приел, той фактически признаваше сделката с Георги Попов, и след като ги прехвърли на някой друг, както го призоваваха юристи, можеше да бъде съден за доста сериозна сума пари.

В крайна сметка обаче той категорично отказа да ги приеме и така планът пропадна напълно. В момента акциите се намират в касата на клуба на столичната улица “Тодорини кукли”.