Емил Велев-Кокала е последният треньор, извел Левски до шампионската титла – през 2009 година.

Точно 11 години по-късно “сините” все още не могат да спечелят първото място в първенството и всъщност, не успяват да стигнат до никакъв трофей.

Специалистът е част от екипа на Букмейкър Рейтинги. Емил Велев дада прогнозата си за домакинството на Левски на Лудогорец. Срещата е днес на "Герена" от 21.00 часа.

Според мен това ще бъде мач с много сериозен заряд, знаем поради какви обстоятелства. От страна на Левски с цялата сага около акциите, около собствеността, завръщането на Наско Сираков. Така че ще очакваме с нетърпение двубоя.

Смятам, че двата отбора ще представят добра продукция въпреки че нямаха много време за подготовка. Видяхме и Левски в една контрола преди няколко дни – отборът игра приличен и стегнат футбол, може би това бе изцяло насочено за двубоя с Лудогорец. Видяхме, че не пресираха Витоша Бистрица, искаха да отнемат топката в средната част на терена, за да могат да организират бързи атаки, както и се получаваше. Смятам, че срещу Лудогорец сините трябва да изглеждат още по-концентрирани.

Гостите ще искат своеобразен реванш за отпадането за Купата на България и ще се постараят да играят на максимални обороти, за да подложат под напрежение защитата на Левски.

Зарядът е доста голям, тъй като футболистите и треньорското ръководство на домакините ще искат да се докажат пред Наско Сираков, че имат място в Левски.

Според мен този мач ще завърши наравно, защото може би в тези първи двубои силите ще бъдат доста изравнени. Радващото е, че на стадиона все пак ще има публика – дори и 30% пак не е малко.

Видео от прогнозата на Емил Велев вижте ТУК