Председателят на Националния клуб на привържениците (НКП) на Левски – Степан Хиндлиян, отправи остри критики към треньора на "сините" Петър Хубчев.

Очаква се днес спецът да напусне "Герена", а фаворити за поста са му Ясен Петров и Славиша Стоянович. И двамата имат опит начело на 26-кратния шампион на България, а вторият се превърна в любимец на феновете, въпреки че напусна по средата на сезона, за да поема Латвия.

"Какво означава да сме лоялни към Хубчев? Левски не спечели нито важен мач за последната година. Спечели един, но на дузпи. Трябва да признаем, че там роля има късметът. За наша радост той беше с нас в онзи момент. Не ме питайте в какво състояние съм се прибирал от Пловдив онази вечер. Поредният мач, след който не ти се говори. Да, чужденците останаха, но резултатът беше катастрофален, Левски играе селски футбол. Гледам мачове от "А" окръжна група всяка седмица и знам на какво ниво е аматьорският футбол, мога да преценя".

"Последната ми среща с Наско Сираков беше на 24 май. Той вчера заяви намерение за прозрачност в клуба, нямам причина да се съмнявам в думите му. Смятам, че това е пътят. Нашата цел е да започнем наново, начисто. Водени от тази мисъл направихме това, което се случи в последните месеци, а и през последните години. През 2014 година обяснявахме за модела "Бащица", но не ни взимаха много насериозно".

"Имаме нужда от прозрачност на всяко едно ниво. Когато собствеността е спускана с парашут, е трудно да говорим за достигане до справедливост. Знаем кой с колко задлъжняваше клуба. Това се разбираше постфактум. След всеки положението ставаше все по-тежко. Непреходният фактор в Левски е публиката. Тя посреща и тя изпраща", каза Хиндлиян.

Припомняме, че "сините" нямат победа от 12 декември миналата година, когато се наложиха с 2:0 нд Витоша Бистрица. От тогава изминаха 8 мача във всички турнири: 4 равенства и 4 загуби. В това число влиза и елиминирането на Лудогорец за Купата след дузпи.