Ливърпул подписа нов договор с една от големите си звезди Садио Мане. Споразумението на сенегалския национал е до 2023 година, но финансови параметри не се споменават.

"Много съм щастлив, че продължавам времето си на "Анфийлд". Страхотно е да получа нов контракт и сега очаквам много – да помагам на отбора и клуба да постигнем мечтите си и най-важното да печелим трофеи", заяви Мане пред официалния сайт на мърсисайдци.

"Винаги съм казвал, че когато получих шанса да дойда тук, не трябваше да мисля два пъти. Това е правилният клуб за мен, пристигнах в точния момент и при правилния мениджър. Направих най-доброто решение в кариерата си", добави Мане.

Откакто се присъедини към "червените" от Саутхямптън през юни 2016 г. сенегалецът се утвърди като един от най-добрите атакуващи играчи в Европа. За Ливърпул има общо 40 гола в 89 мача и сформира страхотно нападателно трио с Мохамед Салах и Роберто Фирмино.

Формата на Мане ду донесе и международно индивидуално признание. През 2017 г. завърши на 2-ро място за футболист на Африка след Салах. Сега попадна в Топ 30 на номинираните играчи за Златната топка, намирал е място в още престижни класации.