Ливърпул допусна безумна грешна стъпка в битката с Манчестър Сити за шампионската титла, след като стигна само до равенство 1:1 при домакинството си на Лестър.

Така "червените" пропуснаха да дръпнат с цели седем точки пред големия си конкурент, който вчера изненадващо загуби с 1:2 от Нюкасъл.

Все пак Ливърпул е лидер в класирането, като води с пет точки на "гражданите". Точен за домакините бе Мане (3), попадението за гостите заби Магуайър (45).

Трябва да се отбележи, че съдията Мартин Аткинсън на няколко пъти сериозно ощети Ливърпул и поряза "мърсисайдци", като не им даде дузпа през второто полувреме, а преди почивката при 1:0 можеше да покаже червен картон на Магуайър.


Ливърпул започна лудо мача и още в началото притисна здраво гостите пред наказателното им поле. Така още в третата минута мърсисайдци успяха да вкарат.

Тогава Фирмино пусна топката към Мане, който навлезе в пеналта и с отсечен удар опъна мрежата за 1:0. Великолепно начало за домакините, които дори можеха веднага да вкарат и втори гол, но Фирмино не успя да преодолее Шмайхел.

В тези първоначални минути гостите не знаеха къде се намират, но можеха от нищото да изравнят, след като Алисон сгреши нелепо една топка, което доведе до падане на Мадисън в пеналта на Ливърпул, но не последва дузпа за гостите.

От множеството повторения се видя, че в действителност Хендерсън фаулира Мадисън, но извън наказателното поле. В следващите минути играчите на Юрген Клоп изненадващо бяха много изнервени и припряни, от което можеха да се възползват "лисиците".

В 25-ата минута Алисон отново сгреши нелепо, което доведе до положение за Лестър, но Мадисън с глава стреля до гредата. В следващите минути действията се развиваха основно в средата на терена, без каквито и да било улови възможности.

В края на полувремето дойдоха и най-интересните моменти. В 41-вата минута Ливърпул поиска изгонване на Хари Магуайър, който повали Мане, оставащ сам срещу Шмайхел.

Магуайър обаче бе декориран само в жълто, а в добавеното време на първото полувреме дори успя да изравни. Тогава защитата на Ливърпул допусна поредица от нелепи грешки, от които се възползва Магуайър, който вкара за 1:1.

Изненадващо Лестър започна по-добре второто полувреме и дори можеше да направи пълен обрат, но Мадисън се замота в наказателното поле на домакините и изпусна страхотна възможност.

В 53-ата минута "лисиците" създадоха пореден голов шанс, като този път Фирмино едва не си заби ефектен автогол, но Алисън показа класа и спаси. Тези положения стреснаха "мърсисайдци" и те изнесоха играта в по предни позиции.

След час Ливърпул скочи за дузпа за нарушение на Рикардо срещу Фирмино, но съдията Аткинсън си замълча и не отсъди наказателен удар. "Червените" се хвърлиха в свирепи атаки, като в 75-ата минута Фирмино стреля мощно, но Шмайхел спаси.

До края Ливърпул натисна, но стигна само до едно сериозно положение, което бе изпуснато от Мане. Така Ливърпул допусна детинска издънка и спечели само точка в битката с Ман Сити за шампионската титла.

Ливърпул - Лестър 1:1

Голмайстори:

1:0 Мане (3)
1:1 Магуайър (45)

Ливърпул: Алисон, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Вайналдум, Кейта, Хендерсън, Шакири, Фирмино, Мане, Салах 

Лестър: Шмайхел, Рикардо, Магуайър, Еванс, Чилуел, Менди, Ндиди, Олбрайтън, Грей, Мадисън, Варди