Оле Гунар Солскяер е способен да извлече максимума от таланта и уменията на футболистите на Манчестър Юнайтед, който е длъжен да го назначи за постоянен мениджър, заяви треньорът на Ливърпул - Юрген Клоп, който ще изведе своя тим в люта битка за "червените дяволи" през уикенда.

Юнайтед спечели осем от девет мача под ръководството на Солскяер и се завърна в челната четворка, което изглеждаше невъзможно по времето на Жозе Моуриньо.

"Всичко опира до това дали си способен да извлечеш максимума от потенциала на отбора си и след това да го развиеш допълнително. Очевидно е, че Солскяер го направи и това го превръща автоматично в мениджър за най-големите отбори. Аз съм негов колега и съм наясно, че тези неща не стават с магия. Не можеш просто да посочиш едно лице и да му кажеш, че не е добър, но ти ще го направиш добър. За наше щастие, двамата сме заобиколени от страхотни футболисти и Солскяер върши прекрасна работа с неговите", каза Клоп в интервю за Скай Спортс.

Юнайтед, който има 51 точки от 26 мача, играе атакуващо при норвежеца, но Клоп смята, че това може да се промени в неделя. "Ще видим как ще играят срещу нас. Те владеят различни стилове. Сега със сигурност гледат повече към атаката, но и контрите им са сериозна заплаха, особено със здрави Антони Марсиал и Джеси Лингард. Не са добри само в едно и могат да те ударят по различни начини", продължи Клоп.

"В момента имам повече въпроси, отколкото отговори. Сигурен съм само в това, че мачът ще бъде много тежък физически и за двата отбора", завърши мениджърът на мърсисайдците.