Жозе Моуриньо е на мнение, че Порто има силите да отстрани Ливърпул в четвъртфиналите на Шампионската лига.

Моуриньо, който през 2004 година изведе португалците до титлата в турнира, не смята, че Ливърпул е абсолютен фаворит в сблъсъка, тъй като очаква "червените" да хвърлят повече сили в спечелването на Висшата лига.

Според бившия наставник на Манчестър Юнайтед, Челси, Интер и Реал Мадрид сънародникът му Серджо Консейсао си е взел поуки и ще предложи нещо различно спрямо миналия сезон, когато Порто отново срещна Ливърпул, но отпадна с общ резултат 0:5.

"Порто има реален шанс да победи и да се класира за следващия кръг", каза Моуриньо. "В сравнение с миналата година сега Серджо Консейсао има много повече опит и ще може да си отговори на въпросите какво се случи тогава и да намери начин да избегне грешките, като предложи нещо различно".

"Мисля, че тази двойка е неясна и това, което се случи преди година, може само да помогне на Порто. Ливърпул има фантастичен състав като индивидуална класа, но това, че се борят на два фронта, може да им попречи, защото означава, че ще са играли с най-добрите си футболисти и в двата мача преди тези с Порто", каза още Моуриньо.