Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола бе на седмото небе след успеха с 1:0 над Бърнли на "Търф Мур", който на практика върна тима на върха във Висшата лига и пред отбора остават мачове срещу Лестър и Брайтън, като двe победи ще му донесат нова титла на Англия.

"Мисля си, че можехме да вкараме поне още няколко гола на противника. След почивката създадохме три, четири или пет доста добри шанса, но ги пропиляхме. В крайна сметка аз съм изключително доволен от победата, тъй като дори и с един гол ние постигнахме целта си", коментира специалистът на пресконференцията след мача.

"И сега ни остават два мача, така че трябва да сме напълно спокойни до следващия понеделник, когато се изправяме срещу Лестър. Мисля си, че ще ги победим и след това всичко ще бъде решено в последния мач". 

"Срещу Брайтън предполагам, че също ще трябва да победим, за да спечелим титлата. Надявам се да го направим. Искаме отново да сме шампиони на Англия. С успеха над Бърнли титлата е много близо, но още не сме я спечелили", каза още той.