Легендата на Барселона Ривалдо изрази мнение, че част от новите попълнения на каталунците се "гипсират" заради огромното напрежение на стадион "Ноу Камп".

Самият Ривалдо нямаше такъв проблем и започна ударно още от първия си ден в клуба. Той изкара много успешен 5-годишен период, в който се превърна в клубна легенда и грабна Златната топка.

"Има играчи, които се притесняват от напрежението, когато дойдат в Барса. И се оставят да бъдат повлияни от това", започна Ривалдо, когато беше запитан защо сънародникът му Филипе Коутиньо не успя да разкрие пълния си потенциал за година и половина.

"И тези играчи не показват нивото си от предишния клуб. Точно това се случи с Коутиньо. Той изглежда малко срамежлив, не прилича на играча от Ливърпул. Няма значение дали играеш с Меси или Суарес. Необходимо е да показваш какво можеш."

"Аз например пристигнах от Депортиво Ла Коруня, който не беше сред най-големите клубове в Испания като Барселона и трябваше да покажа характер. Справих се и на двете места. Не бях срамежлив."

"По мое време Роналдо - Феномена беше отишъл в Интер и всички започнаха да ме сравняват с него. Но аз не исках тези сравнения. Не исках да гледат на мен като на новия Роналдо, а като Ривалдо. Исках да бъда себе си и да направя нещо различно", добави легендата.

Нека си припомним как Ривалдо се справяше с напрежението в Барса. На видеото долу е неговият паметен гол срещу Валенсия в края на сезон 2000/01. По онова време "прилепите" играха две поредни години на финала в Шампионската лига, но в решаващия мач на "Ноу Камп" загубиха с 2:3 след хеттрик на бразилеца.