Вратарят Адриан има опит във Висшата лига и това може да му помогне да се пребори по-лесно за титулярното място в Ливърпул, заяви защитникът на европейския клубен шампион Върджил ван Дайк.

Алисон получи контузия в 36-ата минута на мача на "червените" у дома срещу Норич в петък вечерта и беше заменен принудително от испанеца Адриан, който се присъедини към Ливърпул като свободен агент преди няколко дни.

"На неговата възраст и в този етап от кариерата и живота му, може лесно да се приспособи към отбора. Преминал е през много неща във Висшата лига. Сигурен съм, че той ще се оправи. Алисон е много важен за нас, но нямам информация какво е неговото състояние. Ще разберем за него в следващите дни", заяви Ван Дайк пред британските медии.

32-годишният Адриан е бивш вратар на Уест Хям, но игра само пет пъти за лондончани през последната кампания. Испанският страж беше собственост на "чуковете" между 2013 и 2019 година.

В сряда Ливърпул ще излезе срещу Челси в Истанбул за Суперкупата на Европа. В петък "червените" победиха Норич с 4:1 в първия кръг от Висшата лига.