Ливърпул постигна победа с 3:0 над Бърнли и така продължава да няма грешен ход от началото на сезона.

Двата тима се срещнаха на "Търф Мур", а "червените" стигнаха до успеха след автогол на Ууд в 33-ата минута, попадение на Мане четири минути по-късно, както и гол на Фирмино, който падна в 80-ата минута.

След този мач отборът на мърсисайдци заема лидерската позиция в класирането с актив от 12 точки, докато скромният тим на Бърнли е на 11-ата позиция с актив от едва 4 пункта.


Срещата започна отлично за домакините и още във 2-ата минута те можеха да стигнат до попадение, но ударът на Ууд от перфектна позиция бе спасен по фамозен начин с една ръка от Адриан и така испанският страж предотврати чист гол.

Малко след това Салах отправи хубав удар от границата на наказателното поле, който обаче срещна гредата, а в 21-ата минута египеският ас на гостите имаше нов шанс за попадение, но този път ударът му премина покрай вратата.

Все пак в 33-ата минута гостите стигнаха до попадение, което бе автогол на Ууд. След една центрирана топка от Александър-Арнолд тя се отби в гърба на противниковия играч и влетя в мрежата на домакините.

Само четири минути по-късно Ливърпул удвои аванса си.

Мий подаде топката към Фирмино, който намери намиращия се наблизо Мане, а сенегалецът напредна с топката в крака и отправи хубав удар в далечния ъгъл, за да удвои аванса на тима си.

Второто полувреме започна с добро темпо, а в 59-ата минута Салах можеше да направи резултата за гостите класически.

Той получи добро подаване от Александър-Арнолд, но прати топката във външната страна на мрежата. 

Все пак обаче макар и темпото да поспадна леко с оглед на добрия аванс на гостите те успяха да стигнат до трето попадение и класически резултат.

В 80-ата минута Фирмино се разписа, след като Салах му поднесе топката около дъгата и той с много силен удар не даде шансове на противниковия страж да се намеси.

До самия край нямаше повече голове.

Бърнли - Ливърпул 0:3
0:1 Ууд 33 автогол
0:2 Мане 37
0:3 Фирмино 80

Бърнли: Поуп, Лоутън, Тарковски, Мий, Питерс, Макнийл, Корк, Уестууд, Ленън, Ууд, Барнс (73 - Родригес)

Ливърпул: Адриан, Робъртсън, Ван Дайк, Матип, Александър-Арнолд, Фабиньо, Вайналдум, Хендерсън (71 - Окслейд-Чембърлейн), Мане (85 - Oриги), Фирмино, Салах