Ливърпул се превърна в едва втория действащ първенец на Европа, който губи първия си мач в Шампионска лига за новия сезон.

Това стана факт, след като снощи лидерът в английската Висша лига отстъпи с 0:2 от Наполи на "Сан Паоло". Головете за домакините паднаха в самия край на сблъсъка и бяха дело на Дрис Мертенс в 81-ата минута от дузпа и Фернандо Йоренте в продължението.

Така мърсисайдци се наредиха до друг от колосите на Стария континент Милан. До вчера "росонерите" бяха единственият отбор, печелил Шампионска лига и загубил следващата си среща от новия сезон. Това става през сезон 1994/95, когато Аякс надиграва "червено-черните" (2:0), които малко преди това са разбили с 4:0 фаворита Барселона и Христо Стоичков на финала в Атина.

"Ще поемем отговорност и ще се опитаме да реагираме адекватно", това заяви капитанът на Ливърпул Джорджан Хендерсън след поражението от Наполи. "През първото полувреме играхме добре, но просто не успявахме да докараме нещата до гол. Наполи е силен отбор, който винаги създава трудности. Длъжни сме да оправим грешките си", добави халфът.

В следващия кръг на 2 октомври Ливърпул приема Залцбург, докато Наполи гостува на Генк.