В дълги периоди изглеждаше, че Уулвърхемптън ще спечели. След като изравниха на Ливърпул с великолепен гол на Раул Хименес в началото на второто полувреме, вълците подложиха лидера във Висшата лига на убийствен натиск. Или поне така изглеждаше. 

Отличният отбор на Нуно Ешпирито Санто заплашваше да пробие отново и да нанесе първа загуба на мърсисайдци през кампанията. Може би щеше да е заслужено заради напоритостта и амбицията им. 

На два пъти обаче вратарят на червените Алисон Бекер ги отказа, а Адама Траоре и Раул Хименес недоумяваха как изстрелите им не са спрели в мрежата. А това позволи на момчетата на Юрген Клоп да стигнат до късен победен гол, дело на Роберто Фирмино.

Това е едно от нещата, които правят Ливърпул толкова впечатляващ и голям. Колкото и един мач да не се развива по вкуса на тима, те никога не мислят за нещо друго освен победата. И както винаги става - те я постигат. Така беше и на "Молиню". 22-ра победа през сезона във Висшата лига и 14-а поредна. Новите непобедими? Все още е рано, но мърсисайдци наистина приличат на онзи отбор на Арсенал от 2003/04.

Само след 8 минути червените спечелиха корнер, което се почувства като отдих. В началните етапи потокът на събитията преминаваше почти изцяло в половината на Ливърпул, а равенството на този етап изглеждаше като много добър резултат. 

Секунда по-късно гостите вече празнуваха, след като Александър-Арнолд качи топката на главата на Хендерсън, който не сбърка. Това бе 22-ра асистенция на младия десен защитник от началото на миналия сезон.

До края на полувремето Садио Мане напусна терена заради контузия, а заместникът му Такуми Минамино установи, че ще се нуждае от време, за да свикне с интензивността на английския футбол. Междувременно вълците усетиха възможност. 

Ако всички неща са равни, те все пак са петият най-добър отбор във Висшата лига. Просто бяха възпрепятствани от липсата на дълбочина в състава и ангажиментите си в Лига Европа. Но когато Уулвс имат ден, те са сериозна заплаха в атака, а Адама Траоре не спря да тероризира левия бек на мърсисайдци Андрю Робъртсън.

Уулвърхемптън повиши нивата си след почивката, Мат Дохърти пропусна да изравни, но Раул Хименес не. Всичко започна с умело хвърляне от вратаря Руи Патрисио. Вълците бързо преминаха през целия терен, а Траоре намери по перфектен начин мексиканеца, който с глава преодоля Алисон.

Това попадение взриви "Молиню", а на моменти след това Ливърпул не винаги се справяше. Заплахата за край на серията бе налице, последният половин час на двубоя беше фантастичен.

Но както става обичайно, победата отиде при червените след точен удар на Фирмино и грешка на капитана на вълците Конър Коуди, който се е учил на футбол именно на "Анфилд". 

В крайна сметка Уулвърхемптън загуби, но вече всички отбори във Висшата лига познават това чувство през сезона.

А Ливърпул се превърна в едва четвъртият отбор, който не допусна поражение в 40 поредни свои мача в елита след Челси (40, 2004/05), Нотингам (42, 1977/78) и Арсенал (49, 2003/04).


Материал на вестник "Тема спорт"