Ливърпул срази Саутхемптън с 4:0, за да постигне 16-а поредна победа във Висшата лига и общо 42-и мач без загуба. 

Червените имаха проблеми до почивката, като не успяха да отбележат през първото полувреме, но след нея се развихриха и реализираха 4 попадения, макар че първият гол бе доста спорен и ключов. 

Загубата определено изглежда твърде тежка за Светците, които играха силно през първата част, но след нея се видя, че имат проблеми в защитата, които домакините използваха безкомпромисно. 

В 10-ата минута гостите трябваше да получат непряк свободен удар за върната топка от Робъртсън към Алисон, но реферът подмина положението. 

Саутхемптън стоеше добре преди в 21-ата минута домакините да атакуват, като в ситуацията изглеждаше, че и Окслейд-Чембърлейн и Салах играят с ръка преди удара на египтянина, който бе отклонен от Уорд-Праус в корнер. 

Малко след това гостите атакуваха чрез Дани Ингс, но Ван Дайк се намеси решаващо. Постепенно обаче натискът на Червените се засили и в 32-ата минута те поискаха дузпа за падане на Фирмино, но след преразглеждане с ВАР наказателен удар не бе отсъден. 

В 38-ата минута Александър-Арнолд стреля от свободен удар, но Беднарек блокира. Гостите пропуснаха страхотен шанс в 41-ата минута, когато Ингс не успя да вкара отблизо и Алисон спаси. Малко след това бразилецът изби и изстрел на Лонг. 

Така паузата дойде при 0:0, но след нея нещата бързо се промениха. Саутхемптън поиска дузпа и сякаш имаше основания, когато Фабиньо препъна Ингс, но реферът замълча, а и нямаие ВАР. Секунди след това домакините поведоха, след като при контраата Окслейд-Чембърлейн отбеляза с хубав удар. 

Това се оказа решаващо, защото натискът на домакините стана още по-сериозен. Попадение на Фирмино бе отменено поради засада, преди Джордън Хендерсън да направи 2:0 в 60-ата минута след добра работа на Фирмино. 

Последваха две възможности за гостите, които те пропуснаха преди в 72-ата минута Хендерсън да изведе Салах сам срещу вратаря и египтянинът не пропусна за 3:0. В края Салах вкара отново след добра работа на Фирмино и рикошет в Алекс Маккарти. 

В  крайна сметка 73 точки за Ливърпул, което означава 22 аванс за хората на Юрген Клоп. Освен това 20 поредни домакински победи в първенството. Саутхемптън остава с 31 точки, но е далеч от неприятностите. 

Ливърпул – Саутхемптън 4:0

1:0 Окслейд-Чембърлейн 48
2:0 Хендерсън 60
3:0 Салах 72
4:0 Салах 90

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Гомес, Ван Дайк, Робъртсън, Хендерсън (88 Лалана), Фабиньо, Вайналдум (81 Минамино), Салах, Фирмино, Окслейд-Чембърлейн (73 Кейта)
Саутхемптън: Маккарти, Уорд-Праус, Стивънс, Беднарек, Бъртранд, Дженепо (82 Буфал), Ромеу, Хойберг, Редмънд, Лонг (70 Обафеми), Ингс (70 Адамс)