Юрген Клоп моментално разбра, че Ливърпул е идеалната дестинация за него. Германецът напусна Борусия Дортмунд през май 2015-а след 7 години начело на клуба. Към него имаше интерес от няколко отбора, но веднага щом агентът му спомена мърсисайдци, решението бе взето. Клоп сравни момента, в който е получил оферта от Ливърпул, с деня, когато е срещнал своята жена Ула Сандрок.

"Имаше голям интерес, но първо трябваше малко да си почина. Чух от моя агент, че Ливърпул се интересува, и веднага си казах: "О, Боже". Усещането беше същото, когато срещнах своята съпруга. Видях я и веднага си помислих, че ще се оженя за нея. Така беше и с клуба. Почувствах го още от първия момент", каза Клоп пред Sky Sports.

След 18-годишен престой в Майнц като играч и треньор германецът реши, че е време да си тръгне след края на сезон 2007/08. Но това, което той не предполагаше, беше броят на офертите, които получи след дива вечер на купони.

"Имаше изненадващо много отбори, които искаха да ме привлекат по това време. Бяхме се разбрали с ръководството на Майнц, че ако спечелим промоция в елита, ще остана. Това обаче не се случи, а в последния ден на сезона имаше голямо парти в Майнц. Забавлявахме се до късно, а когато се събудих на следващата сутрин, имах около 15-20 пропуснати повиквания от различни тимове."

"Дори не знаех какво да мисля. Любимият ми клуб винаги е бил Борусия Дортмунд, за да бъда честен. Заради стадиона, традицията и размерите, но нямах представа дали ме искат за треньор. Тогава ги видях в списъка с пропуснати повиквания, направиха ми оферта, която беше по-ниска от заплатата ми в Майнц във Втора Бундеслига. Шефовете в Дортмунд казаха, че наистина ме искат и не ставало въпрос за парите."

"Аз им отвърнах, че печеля повече в Майнц, а те не ми повярваха. Моят агент им показа договора и те бяха доста учудени. Така че подписахме с малко по-добри условия от първата оферта. Но парите наистина не бяха важни, просто исках да отида в Дортмунд, а това се оказа перфектното решение".

Клоп спечели пет трофея с Борусия, преди да се присъедини към Ливърпул. 52-годишният специалист разкри, че преминаване в Англия винаги е било на дневен ред.

"Харесвах страната още преди да живея тук. Посетих Англия на 18 години. Останах около пет или шест седмици. Братовчед ми искаше да дойдем, имахме палатка, от време на време бяхме на къмпинг. Времето за съжаление беше наистина калпаво. Не използвахме палатката твърде често, защото беше мокро. Но си изкарахме страхотно, защото срещнах различни хора. Всички бяха много мили. Тогава реших, че един ден искам да живея в Англия".

Изглежда мениджърът на Ливърпул се наслаждава на времето си тук сега толкова, колкото преди 34 години. Мърсисайдци са на път към първа титла от 30 години насам, а днес приемат Уест Хем от 22:00 часа в последен двубой от 27-ия кръг. "За британското време обаче все още има какво да се желае", завърши шеговито Клоп разговора си със Sky Sports.

 

Материал на вестник "Тема спорт"