Легендата на Евертън Джоузеф Йобо сподели, че градският съперник Ливърпул заслужава да получи титлата си за настоящия сезон.

"Червените" водят с цели 25 точки на шампиона Манчестър Сити и се нуждаят максимум от две победи в оставащите си девет мача.

Пандемията с коронавируса обаче накара феновете на Ливърпул да треперят, тъй като все още има опасност кампанията да бъде анулирана и отборът да остане без жадуваната титла.

"Ако трябва да бъда сантиментален в ролята на бивш играч на Евертън, трябва да кажа, че не искам да ги видя с титлата", сподели Йобо пред Goal.com.

"Но аз обичам футбола и признавам, че заради начина си на игра през сезона Ливърпул заслужава да стане шампион. 25 точки аванс на върха не е шега."

"Освен това те играха силно и миналия сезон. Спечелиха Шампионската лига и останаха само на точка зад Манчестър Сити във Висшата лига. Би било нечестно, ако сега не получат титлата си", допълни Йобо, който бе част от Евертън десет години.

През сезон 2006/07 той стана едва вторият играч на клуба, който записва цяла кампания без почивка, изигравайки пълни 90 минути във всички 38 шампионатни мача.