Лудогорец - Зрински Мостар, двубой от третия квалификационен кръг на Лига Европа, стадион "Лудогорец Арена", начало: 20:00 часа.

Прогноза на Gol.bg:

Лудогорец започна сезона с амбиции за груповата фаза на Шампионската лига, но сега ще опита да стигне до групите на Лига Европа. Тимът отпадна неочаквано в Шампионската лига след 0:0 и 0:1 срещу МОЛ Види. 

В Първа лига нещата също не вървят добре след 1:1 с Берое и 0:1 с Локомотив Пловдив в последните си 2 мача, така че разградчани нямат победа в последните 4 от всички турнири. 

Бразилският треньор на "зелените" Пауло Аутуори вероятно ще направи промени в сравнение с 11-те, които започнаха срещу "смърфовете". Самият той отрече това, но по всяка вероятност ще има някоя друга рокада в състава.

Босненците пък са известни със своята грубост и твърда игра, която им носи успех в местния шампионат. Ситуацията в евротурнирите обаче е малко по-различна. Зрински няма големи успехи на европейския фронт. 

Рекордът им е достигане до третия кръг, изравнен с тазгодишното им представяне. През сезон 2010/2011 тимът отново достигна до тази фаза на турнира, но отпадна от датския Одензе.

Босненците вече са отстранявани от български тим. Това се случи преди 5 години, през сезон 2013/14, когато Ботев Пловдив на Станимир Стоилов ги изхвърли с общ резултат 3:1.

Иначе Зрински също не се намира в най-добрата си форма след 0:2 срещу Железничар в последния кръг на месното първенство. Тимът отпадна от Търнава в Шампионската лига след 0:1 и 1:1, а сега ще им е много трудно и срещу Лудогорец.

Прогноза: Лудогорец - Зрински 3:1