Универсалният футболист на "Лудогорец" Лукас Саша е бил опериран по спешност заради счупена челюст, съобщиха от клуба. Бразилецът пострада в двубоя с "Зрински" (Мостар) от третия предварителен кръг на Лига Европа, когато получи удар от противников играч.

Диагнозата на Саша е счупена долна челюст. Въпреки това халфът остана на терена до 78-ата минута, когато беше сменен от сънародника си Густаво Кампаняро.

"Операцията, извършена от д-р Дюлгеров във варненската болница "Св. Марина", мина успешно и в следващите дни Лукас Саша ще се възстановява. ПФК "Лудогорец" своевременно ще информира привържениците на клуба за състоянието на халфа и момента, в който той ще се върне на терена", съобщиха от тима.

Нормалното възстановяване от счупена челюст е между 4 и 8 седмици, пише "Дневник". Саша е част от "Лудогорец" от юли 2015 г., когато пристигна със свободен трансфер от "Апоел" (Тел Авив). 28-годишният футболист, който играе еднакво добре като халф и краен защитник, има 102 мача за "Лудогорец", в които вкара един гол.