Лудогорец ще получи 5 милиона евро за трансфера на Върджил Мисиджан в германския Нюрнберг, съобщи списание "Кикер". 

Според изданието новакът в Бундеслигата ще плати веднага 2.5 милиона евро на седемкратния български шампион, а останалата част от сумата ще бъде преведена на траншове и във вид на бонуси за представянето на играча.

Също така Лудогорец запазва и процент при следваща продажба на 25-годишния нападател. Лудогорец и Нюрнберг не обявиха параметри по сделката. Агенцията, която представлява Мисиджан Futuralis обаче съобщи, че договорът на футболиста с германския клуб е за три години.

Мисиджан беше част от Лудогорец между 2013 и 2018 г. Той беше купен от Вилем II за 700 хиляди евро. В тима от Разград холандецът изигра 202 мача, в които вкара 47 гола и даде 35 асистенции.

Нападателят спечели пет титли на България, взе веднъж Купата на България и два пъти Суперкупата. Той игра с Лудогорец два пъти в групите на Шампионската лига и два пъти в Лига Европа.

"Много съм щастлив, че подписвам в Бундеслигата. Прекарах пет прекрасни години в България, но сега е време за ново предизвикателство и за ново приключение за мен", каза Мисиджан.

Холандецът добави, че иска да е по-близо и до родината си. "Имам семейство и дете, а сега очакваме и второ, така че това също е приоритет за мен", добави Мисиджан.

През лятото нападателят беше осъден на четири месеца затвор за нападение над възрастен мъж. Инцидентът се случи в началото на годината в град Розендал. От Нюрнберг съобщиха за ситуацията с 25-годишния нападател, но добавиха, че Мисиджан в момента обжалва присъдата си.

"Искаме да обявим, че клубът и играчът няма да коментират това", казаха от Нюрнберг. Германският клуб започна новия сезон в Бундеслигата със загуба 0:1 при гостуването на Херта. В събота тимът е домакин на Майнц в среща от втория кръг.

Трансферът на Мисиджан е вторият най-голям, който Лудогорец осъществява в историята си. През миналата година клубът продаде Джонатан Кафу на френския Бордо за 7.5 милиона евро, припомня "Дневник". За същата сума, каквато Мисиджан преминава в Нюрнберг шампионите продадоха и Жуниор Кайсара в Шалке през лятото на 2015 г.

Продажбата на холандския нападател е вторият изходящ трансфер за това лято, след като Игор Пластун премина в белгийския Гент. Украинецът беше продаден за 3 милиона евро. Около четири милиона евро пък беше сумата по трансфера на друг защитник Хосе Луис Паломино в Аталанта преди година.

Справката показва, че в рамките на три години Лудогорец е изкарал 24.5 милиона евро от трансферите на петима футболисти.

През настоящия сезон освен двата трансфера Лудогорец генерира и други сериозни приходи от евротурнирите. Дотук клубът си заслужи близо 4 млн. евро от разпределянето на наградния фонд. Занапред всяка победа в групите ще носи 590 хил. евро, а всяко равенство - по 190 хиляди.