Полският нападател Якуб Швиерчок бе амнистиран от новия треньор на Лудогорец Тони Здравков. Както е известно, таранът определено не се нравеше на предишния наставник на „орлите" Пауло Аутуори.

Швиерчок бе изваждан над 10 пъти от групата за мачовете, като през септември и октомври има точно 3 двубоя, или по-конкретно 91 минути.

Причината за проблемите на поляка е негова бурна реакция след успеха с 1:0 над Зрински Мостар от квалификациите на Лига Европа. Тогава той загрява цялото второ полувреме, но така и не влезе в игра.

Това не му се е понравило и е потърсил обяснение от Аутуори. Бразилският специалист обаче не търпи подобни неща и заради това го бе извадил от тима и прибягваше до услугите му само в решен мач, а в Цюрих го пусна като резерва на мястото на дебютиралия като титуляр Жуниор Брандао.

В този мач основният голмайстор на Лудогорец Клаудиу Кешеру бе извън групата, тъй като бе получил вирусно заболяване непосредствено преди двубоя. Швиерчок дойде през зимата в Разград. Той изигра решителна роля за шампионската победа над ЦСКА, когато вкара 2 гола за успеха с 3:2.

През пролетта реализира 7 попадения за едва 509 минути. Полякът започна силно и настоящия сезон, като вкара 4 гола в двете срещи с Крусейдърс от квалификациите на Шампионската лига. След това обаче дойде спречкването с Пауло Аутуори, заради което той изпадна в немилост.