Галерия

Вратарят Хорхе Броун не смята да напуска българския футболен шампион Лудогорец през лятото. 32-годишният аржентински страж има договор за още един сезон, но иска да остане в Разград, въпреки че през последната кампания загуби мястото си в стартовия състав и взе участие в едва 11 срещи.

"Имам договор за още една година и се чувствам добре в отбора. На 10 юни започваме предсезонна подготовка, защото в началото на юли са първите мачове от квалификациите на Шампионската лига. Концентриран съм изцяло върху това, въпреки че никога не знаеш какво може да ти предложи бъдещето. Естествено, ако дойде оферта, която задоволява всички, ще я разгледам. Но засега оставам в този страхотен клуб. Ще се опитам да се насладя изцяло на настоящето", коментира Броун в интервю в аржентинската преса.

"Чувствам се много комфортно в България, семейството ми също, а това е добре, защото ми помага да се развивам. Лудогорец е страхотен клуб, който доминира в българския футбол в последните осем години и е най-силният в страната. Не се става случайно осем пъти поред шампион. Зад всичко това стои много работа, усилия и професионализъм", допълни той.

"Пристигнах тук преди две години, за щастие се адаптирах се бързо, за което ми помогнаха и многото бразилци в състава. Това ми помогна и сега вече съм два пъти шампион и носител на Суперкупата с екипа на отбора", каза още аржентинецът.

Той признава, че Левски и ЦСКА са най-големите клубове в България и имат най-страстните привърженици.

"Това е така. Те имат най-много фенове и най-големите стадиони. Но аз съм на страхотно място. Нашият стадион е по-малък в сравнение с тези на ЦСКА и Левски, но ние имаме отличен отбор, който го показва всеки мач. За кратко време Лудогорец се превърна в третата сила в България и гордост за града, в който живеят едва 30 хиляди души", коментира Броун.

"Привържениците ни са по-спокойни. Те ни следват и ни подкрепят навсякъде, но не драматизират, ако се случи да загубим. От друга страна феновете на ЦСКА и Левски са по-страстни. Те правят шоу на трибуните. В голяма степен са като нашите запалянковци в Аржентина", допълва той.