Марибор направи добра загрявка преди реванша с Лудогорец в плейофите на турнира Лига Европа, след като разби с 4:0 АСК Браво Публикум (Любляна) в среща от 7-ия кръг на словенското първенство.

Мариборци постигат едва втора победа от началото на сезона и с 9 точки заемат 7-о място. Начело е Олимпия (Любляна) с 14, след като тимът завърши 1:1 с Мура у дома, перд Алуминий (Кидричево) също с 14, но с по-лоша голова разлика и мач по-малко.

За Марибор се разписаха Лука Захович в 40-ата минута, както и три попадения през второто полувреме на Руди Пожег Ванчаш в 50-ата, автогол на Дарко Зец три минути след това и последен гол в мача на ветерана Маркос Таварес в 90-ата.

"След слабия старт на сезона, отборът на Марибор постепенно вдига нивото си и записа втора победа в шампионата, отново над новак- сега над Браво (Любляна) и преди това над Табор Сежана. Тимът не игра никак зрелищно, но грешките в средата на терена от предишни мачове ги нямаше, а и много по-ефективно действаше пред вратата на Браво, пише вестник Екипа Словения в репортажа си за мача.

Първото реално голово положение за Марибор беше пропуснато в 30-ата минута, а 10 по-късно падна и гола. Рок Кронаветер получи отнета от гостите топка на лявото крило, комбинира с Пожег Ванчаш, който намери на празно простсранство Лука Захович и капитанът на тима само постави крака си, за да прати топката във вратата.

Мачът беше решен в рамките на две минути в началото на второто полувреме, когато най-напред Пожег Ванчаш се разписа с удар от границата на наказателното поле, а в 52-ата защитникът на гостите Зец си вкара автогол след подаване на Мартин Милец. Крайното 4:0 оформи ветеранът Маркос Таварес, който беше изпуснат от защитата и рутинирано вкара. Така Марибор постигна успех, който вдига настроението на отбора преди мача с Лудогорец в четвъртък, след 0:0 в Разград този четвъртък.

Съставът на Марибор: Кенан Пирич, Мартин Милец, Саша Ивкович, Шпиро Перичич (46- Денис Клинар), Митя Вилер, Блаж Върховец (71- Санди Огринец), Алекс Пихлер, Руди Пожег Ванчаш, Дино Хотич, Рок Кронаветер, Лука Захович (75- Маркос Таварес).